INGREDIENTS 4-5 lloms de peix sense espines. 2 cebes. 4 patates. 1 manat de bledes. 2 tomàquets. 1 pebrot. 2 fulles de llorer. Una mica de julivert. Una mica de fonoll (en mallorquí "fonoy"). 3 grans d'all. Oli, sal i pebre. Una mica de suc de llimona. Una copeta de vi blanc. Uns pinyons i panses (opcional). Pebre vermell dolç.ELABORACIÓ I COCCIÓ Netejar bé el peix, deixar escórrer i posar-li una mica de sal, pebre i una mica de suc de llimona, reservar-lo en una font i mentre preparar la safata on ho anem a coure. Pelar les cebes i tallar-les a fines rodanxes i preparar el llit del peix, a continuació fer el mateix amb les patates pelar-les i tallar-les a fines rodanxes (és molt important fines ja que la cocció ha de ser la mínima, el peix cou més ràpid) i les posem a sobre de la ceba, salpebrem i col·loquem les fulles de llorer. A sobre de la patata posem els filets de peix, que pot ser congelat i el que us agradi, així doncs ja tenim els nostres filets damunt del seu llit, ara procedirem a tapar-ho perquè la calor del forn no ho cremi. Netegem amb cura tota la verdura i la tallem a trossos petits, reservem 1 tomàquet per fer rodanxes. La amanim amb una mica de sal i pebre vermell, afegim els pinyons i les panses i ho barregem bé. Col·loquem la verdureta sobre el peix tapant i sobre d'aquesta posarem un tomàquet a rodanxes. Preparem el forn, a 180 graus i ho courem 1/2 hora tapat amb paper de forn i d'alumini (mai poseu alumini en contacte amb qualsevol aliment que vagi al forn ja que s'enganxa al menjar i és dolentíssim per al nostre organisme) i després ho courem 10 minuts més destapat a 170 graus.
dijous, 28 de maig del 2015
PEIX MALLORQUÍ
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada